Samsun’un en güzel köyü, yeşil dağlardan denizlere uzanan büyüleyici bir doğal güzelliği sahip. İşte, Karadeniz sahilinin en özel köşelerini içinde barındıran en güzel Samsun köyleri!

Samsun Köylü İsimleri: Samsun'un En Güzel Köyü

Türkiye'nin gizlenmiş bir mücevheri olan Samsun şehri, doğal ve tarihi güzellikleri ile de öne çıkan köylere sahip! Bu büyüleyici köyler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazının devamını okuyabilirsiniz.

1 - Samsun Alibeyli Köyü

Deniz manzarası ile herkesi kendine hayran bırakan Alibeyli köyü, sahil şeridinde huzurlu bir yürüyüş yapmak isteyenler için ideal! Siz de doğanın kucağında benzersiz bir tatil yapmak istiyorsanız, Samsun’un en güzel köyü olan Alibeyli’yi ziyaret etmelisiniz!

2 - Ahulu Köyü

Samsunun En Guzel Koyu Hangisi (3)

Samsun'un güzel köyleri arasında yer alan Ahulu, şehrin dağlarının arasında kalmış olan ve muhteşem doğaya sahip bir köydür. Bu köy ziyaretçilerini kendini has güzelliği ile büyülemekte!

3 - Akalan Köyü

Kültürel ve tarihi zenginlikleri ile dikkat çeken Akalan, tarihseverlerin uğrak noktası. Bu köyü ziyaret ederek, geçmişe dair önemli ve özel izleri keşfedebilirsiniz!

4 - Atakum Köyü

Samsunun En Guzel Koyu Hangisi (2)

Altın rengi kumları ve tertemiz plajları ile ünlü olan Atakum, deniz keyfini üst noktalara çıkarmakta!  Samsun’un en güzel köyü olarak nitelendirilen köylere sahip bu bölge, kendine özgü güzellikleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

5 - Samsun'un En Güzel Köyü Aksu Köyü

Doğayla bütünleşme fırsatı sunan Aksu köyü, nefes kesen yemyeşil alanlarıyla adeta cennet köşesi. Üstelik köyün nehirleri de bölgede ilgi çekmekte.

Samsun'un En Güzel İlçesi

Karadeniz Bölgesi'nin en güzel ve en önemli şehirlerinden biri olan Samsun; sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl pek çok turist tarafından ziyaret edilmekte. Üstelik şehrin kültürel mirası da oldukça zengin. Bu şehrin en güzel ilçesi ise, Atakum’dur.

Samsun'un En Güzel Yerleri

Samsunun En Guzel Koyu Hangisi (1)

Hem festival ve etkinlikleri ile dikkat çeken hem de ziyaretçilerini cezbeden doğal ve tarihi alanlara sahip Samsun’un, saymakla bitmeyen güzel yerleri bulunur. Özellikle şehirde bulunan ve mutlaka gezilmesi gereken yerler, pek çok medeniyetin izlerini taşımaktadır.

Siz de bu gizemli yerleri keşfederek, otantik bir tatile çıkabilirsiniz. İşte, o yerler!

  • Bandırma Vapuru Müzesi
  • Şahinkaya Kanyonu
  • Şelaleler
  • Kuş cenneti
  • Vezirsuyu Tabiat Parkı