Sağlık

Türkiye’nin En Stressiz Meslekleri için 10 Öneri! İşte, Stres Yaşatmayan Meslekler

Stresli meslek hiç kimse tarafından talep edilmeyecektir. Strese neden olmayan mesleklere yönelim fazladır. Peki ama Türkiye’de en stressiz meslekler hangileri?

Abone Ol

Meslekler kazanıldıktan sonra neredeyse ömür boyu hayata geçirilen çalışma stilleridir. Her meslek kendi içerisinde farklı davranışlara ve hatta strese sahip olmaktadır.

Stresli bir ortamda çalışmak herkesin talep edeceği bir durum değildir. Tam tersine stressiz bir alanda çalışmak talep edilen bir durum olmaktadır.

Peki ama stressiz meslekler mümkün mü?

Stressiz Meslekler ile Tanışın: 10 Stressiz Meslek!

Türkiye’de yapılan araştırmaya göre Türkiye’deki en stressiz meslekler belirlendi. Buna göre belirlenen 10 meslek şu şekildedir:

 1 – Ekonomist

Ekonomistler ilgili lisans alanından mezun olan bireylerdir. Ekonomiye dair takipler ve paylaşımlarla ilgilenirler. Özellikle ekonominin grafikler, yorumlamalar üzerine kurulu olması ve olayların kendilerinden bağımsız gelişmeleri stressiz meslek olmasına neden olmaktadır.

2 – İstatistik Uzmanı

İstatistiklerle ilgilenmek insan ile muhatap olmayı minimum seviyeye çeker. Sadece sayısal bilgiler ve işlemler ile ilgilenen meslek gruplarının stres yaşamasını gerektiren bir durum söz konusu değildir.

3 – Matematikçi

Sayısal verilerle oynayan adeta insan ile muhatap olmayı sıfıra indiren mesleklerden birisi de Matematikçi olmaktır. Matematik öğretmenliği olarak düşünmeyin daha genel kapsamda yer alan bu meslek erbapları stressiz yaşayabilmektedir.

4 – Biyomedikal Mühendisi

Hastaların rahatlığı ve konforunu elde etmek, bakım kalitesini arttırmak adına araştırma yapan bireylerdir. Ülkemizde çok yaygın bulunmasalar da araştırma yapmaları ve insan ile çok fazla uğraşmamalarından dolayı en stressiz meslekler arasında yer alıyor.

5 – Fizikçi

Diğer örneklerde olduğu gibi insana değil; veriye, maddeye bağlı incelemeler yapması dolayısıyla Fizikçiler de stres yaşamayan meslek grubunda yer almaktadır.

6 – Gök Bilimci

Yıldızlar, göktaşları ve diğer doğa olayları kendilerinin ilgi alanında olduğu için belirli alanlara yoğunlaşırlar. Gözlem yapmak, bunları analiz etmek gibi dertleri olduğundan yüksek bir stres yaşamadıklarını söyleyebiliriz.

7 – Sigorta Uzmanı

Görece listedeki en yüksek stres yaratan mesleklerden birisidir. Çünkü sigorta uzmanları, bireyleri ikna etmesi gereken ve insan ile muhatap olması gereken bir meslektir.

8 – Odyolog

Duyma bozukluğu yaşayan kişiler için çalışmalar yapan Odyologlar stres aşamasında büyük bir duygu yükü yaşamamaktadır. Türkiye’de yaygın olarak yer alan odyologlar mevcuttur.

9 – Optometrist

Bireylerin genel ve rutin göz kontrollerini sağlayan, ekstra bir tanı ya da reçeteleme yapmayan bireylerdir. Özel cihazlarla sadece doktorun yönlendirdiği bireylerin ölçümleriyle ilgilenirler.

10 – Diyetisyen

Doktor gibi tanı koymak zorunda kalmayan sadece hastanın kendi isteğiyle geldiği danışma sürecinde gerekli değerleri ölçerek uygun beslenme düzenini oluşturmaları dolayısıyla en stressiz meslekler arasındadır.