Sağlık

Doğal Gençlik İksiri: Her Gün Tükettiğinizde Yaşlandırma Karşıtı 5 Besin!

Yaşlanmak kimilerimiz için korkulu bir rüya… Beslenmeniz ile yaşlanmayı geciktirebiliyorsunuz desek ne dersiniz? İşte, o mucizevi 5 besin!

Abone Ol

Vücudumuzda bazı besinler anti-aging etkisi oluşturarak yaşlanma karşıtı bir durumun oluşmasına neden oluyor. Anti-aging etkisiyle ne kırışma ne de sarkma ile karşı karşıya kalmıyorsunuz!

Elbette sigara ve alkolden uzak durmak, sporu hayatınıza entegre etmek de yaşlılık için önemli… Fakat beslenmeyi yönlendirerek adeta doğal gençlik iksiri oluşturabilirsiniz. Peki ama nasıl?

Yaşlanma Karşıtı Etkili 5 Anti-aging Besin

Yaşlanma karşıtı olduğu tespit edilen anti-aging besin grubundan yerseniz, cildiniz için en iyi olanı yapabilirsiniz. Bahsedeceğimiz besinlere her gün tabağınızda mutlaka yer verin.

1 – Kırmızı Meyveler

Kırmızı meyveler grubu C vitamini ile zengin bir içeriğe sahip olup cildiniz için çok iyi gelecek yapılara sahiptir. Çilek, ahududu ve yaban mersini olarak sınırlandırabileceğimiz bu meyveler kırışıklık karşıtı olup uzmanlar tarafından antioksidan içerikleri yönüyle önerilmektedir. Cildinizi koruyan meyveler aynı zamanda elastik yapısını da canlı tutar.

2 – Kuruyemişler

Sağlıklı yağ oranları ve içerikten zengin vitaminleri ile daha genç görünmenizi sağlayan bazı kuruyemişler bulunuyor. Ara öğünlerde aşırıya kaçmadan tüketeceğiniz; badem, keten tohumu ve ceviz gençliğinizin anahtarı olabilir. İltihaplara savaş açan bu kuruyemişler aynı zamanda omega-3 bakımından da zengin olup saç ve tırnak sağlığına da iyi gelir.

3 – Yeşil Sebzeler

Yaşlanma karşıtı besinler arasında tahmin edeceğiniz üzere yeşil yapraklı sebzeler de yer almaktadır. Ispanak, pazı, kara lahana ilk etapta karşımıza çıkan sebzelerdendir. Minerali bol olan bu sebzelerin antioksidan değerleri de çok yüksektir. Doğru tüketildiği müddetçe cilt sağlığı ve kırışıklık engelleyici, K vitamini yükseltici gibi özellikleri bulunur.

4 – Yağlı Balıklar

Balıklar içeriği açısından Omega-3’ten zengin bir yapıya sahiptir. Kaliteli protein ihtiyacını karşılayan balıklar özellikle yağlı olduğunda cildin elastik yapısını kaybetmesinin önüne geçecektir. Nem desteği de sağlayan ve haftada birkaç kez tüketilmesi gereken yağlı balıklar; sardalya, uskumru ve somon olarak özetlenebilir.

5 – Avokado

Seveni de çok sevmeyeni de çok! Ancak içeriği ile ciddi bir antioksidan kaynağıdır. Doğru tükettiğiniz takdirde damak zevkinize uyumlu hale getirebileceğiniz avokado C ve E vitamini açısından zengindir. Salatalarda, smoothielerde kullanılabilir.