Hatay dürüm kaç kalori gelmektedir? Kalorili bir besin olan Hatay dürümü, Türk mutfağına ait bir yemektir ve Hatay yöresine özgüdür. Hatay, Türkiye'nin güneyinde Akdeniz'e yakın bir bölgedir ve zengin mutfağıyla ünlüdür. Hatay dürümü de bu bölgenin eşsiz lezzetlerinden biridir.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde de popüler hale gelen Hatay dürümü, birçok yerel restoran ya da dönercide servis edilmektedir. Hatay yöresinde yerel ustalar tarafından özenle hazırlanan dürümler, bu lezzetin tadına varmak isteyenler için vazgeçilmez bir tercih olabilir. Peki, Hatay dürüm kaç kalori gelmektedir?

Hatay Dürümü Sağlıklı Bir Besin midir?

1 Porsiyon Hatay Durum Kac Kalori (3)

Hatay dürüm kaç kalori sorusunun yanıtından önce, söz konusu besinin sağlık kriterlerini bilmek çok önemlidir. Kullanılan malzemeler, hazırlanma yöntemi ve tüketim sıklığı; Hatay dürümünün kalitesini etkiler. Hatay dürümünün sağlık durumunu etkileyen bazı faktörler şunlardır:

  • Hatay dürümünün içeriği, kullanılan malzemelere bağlı olarak değişebilir. Yağsız sığır eti veya tavuk, bol miktarda sebze, taze yeşillik ve düşük tuz içeriği ile iyi bir seçenek olabilir. Ancak tahin, yoğurt, salça, yağ ve tuz gibi bazı versiyonlar daha fazla kalori ve sodyum içerebilir.
  • Lavaşların ne kadar büyük olduğu önemlidir. Büyük porsiyonlar daha fazla kalori ve yağ içerebilir. Sağlığınız için porsiyon kontrolü çok önemlidir.
  • Hatay dürümünün nasıl hazırlandığı önemlidir. Çok fazla yağ kullanılması gibi durumlar sağlığınıza zarar verebilir.

Peki, söz konusu Hatay dürüm kaç kalori gelmektedir?

1 Porsiyon Hatay Durum Kac Kalori (6)

Hatay Dürüm Kaç Kalori Gelmektedir?

Hatay dürüm kaç kalori gelmektedir? Hatay usulü tavuk dönerin besin değerlerini daha iyi inceleyebilmek adına aşağıdaki tablo kullanılabilir:

Makro / Mikro Çeşidi

Miktarı

Kalori

906 kcal

Karbonhidrat

68 g

Protein

35 g

Kolesterol

39 mg

Lif

7 g

Tavuk Döner Kaç Kalori Gelmektedir?

1 Porsiyon Hatay Durum Kac Kalori (4)

Tavuk dönerin kalori miktarı porsiyon büyüklüğüne, hazırlama yöntemine ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak 100 gram tavuk döner yaklaşık 150 ila 200 kalori içerebilir. Ancak bu rakamlar yağa, soslara ve ek malzemelere bağlı olarak artabilir veya azalabilir.

1 - Lavaş Tavuk Döner Kaç Kalori Gelmektedir?

Hatay dürüm kaç kalori sorusunun yanı sıra, standart bir tavuk döner de merak edilebilir. 335 kalori içeren bu besinden yalnızca 1 adet yemek bile sizi tok hissettirecektir. Günlük kalori ihtiyacı göz önünde bulundurulduğunda, 335 kalori ne çok az ne de çok fazla bir kalori miktarını ifade eder.

2 - Yarım Ekmek Tavuk Döner Kaç Kalori?

Yarım ekmek tavuk döner yaklaşık 300 ila 400 kalori içerebilir. Ancak bu, dönerde kullanılan soslar, sebzeler ve ek malzemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Daha kesin bir kalori hesabı elde etmek için döneri hazırlayan restoran veya üreticinin beslenme bilgilerini kontrol etmeniz veya porsiyonunuzu tartmanız gerekebilir.

3 - 100 gr Tavuk Döner Kaç Kalori Gelmektedir?

1 Porsiyon Hatay Durum Kac Kalori (5)

100 gram tavuk döner yaklaşık olarak 150 ila 200 kalori içerir. Bununla birlikte, kullanılan malzemeler, hazırlanma yöntemi ve dönerdeki yağ miktarı bu değeri değiştirebilir. Daha doğru bir kalori hesabı yapmak için, döneri hazırlayan üreticinin vermiş olduğu bilgiler referans alınmalıdır.

4 - Tam Ekmek Tavuk Döner Kaç Kalori Gelmektedir?

Ekmek arası tavuk döner yaklaşık 800 kaloridir. Bu değer kullanılan tavuğun gramajına göre değişebilir. Fakat bu miktar, ortalama olarak referans alınabilecek bir kalori miktarıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Hatay dürüm kaç kalori sorusunun yanı sıra, aşağıdaki başlıklarda sıkça sorulan birkaç soruya ve bunların cevaplarına yer verilmiştir.

1 Porsiyon Hatay Durum Kac Kalori (2)

1 - Hatay Dürüm Kaç Kalori?

Hatay dürüm kaç kalori sorusu üzerine Hatay usulü tavuk döner sosları da ilave edildiği taktirde; 1 porsiyonda yaklaşık olarak 907 kcal içermektedir.

2 - Hatay Usulü Tavuk Döner Kaç Kalori?

Yukarıda da bahsedildiği üzere ‘’ Hatay dürüm kaç kalori ‘’ konusunda; sos ve sebzeler eklendiği taktirde 907 kcal gibi bir değerden söz etmek yanlış olmaz.

3 - 1 Adet Tavuk Dürüm Kaç Kalori?

1 porsiyon (100 g) tavuk dürüm 309 kaloridir. Besin değerleri ise:

  • 6,05 gram karbonhidrat,
  • 17,24 gram protein,
  • 14,55 gram yağ,
  • 2,51 gram

Olarak sıralanabilir. Tavuk dürüm yağ içeriği yüksek bir besindir. Dolayısıyla dikkatli tüketilmelidir.

4 - Hatay Usulü Tavuk Dürüm Kaç Gram?

'' Hatay dürüm kaç kalori ‘’ sorusunun yanında gramaj miktarı da merak edilen bir konudur. Hatay usulü bir tavuk dürümün kaç gram olduğu restoranlara ve hazırlayan kişilere göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak bir tavuk dürüm 150 ila 200 gram arasında olabilir.

5 - 1 Dürüm Çiğ Köfte Kaç Kalori?

‘’ Hatay dürüm kaç kalori ‘’ sorusunun ardından dürüm çiğ köfte kalori miktarı da merak edilebilir. 100 gram çiğ köfte dürümünde 240 kalori bulunmaktadır. Bir çiğ köfte dürümde 360 kalori bulunmaktadır ve bu da yaklaşık olarak bir porsiyona denk gelmektedir.