Sağlık

30 Gr Muscoflex Duo Jel Nedir, Ne İşe Yarar?

Doktorlar tarafından sık reçetelenen Muscoflex Duo Jel nedir, ne işe yarar? Hangi durumlarda Muscoflex kullanılması isteniyor?

Abone Ol

Muscoflex duo jel, bireylere belirli kas ve kemik ağrılarını çözebilmek için verilmektedir. Her ne kadar ağrı kesici olduğu bilinse de temelde kas gevşetici olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden kaslarda oluşan gerginleşmeyi alarak ağrıları kontrol altına almayı sağlamaktadır

Muscoflex Duo Nedir, Muscoflex Duo Jel Hangi Amaçla Kullanılır?

Muscoflex duo, kas-iskelet sistemindeki kas spazmlarının tedavilerinde, kas gevşetici olarak kullanılan bir ilaçtır. Muscoflex duo jel, kireçlenme, eklem dışı romatizma, omurga da ağrılı hastalıkların tedavisinde tercih edilmektedir. Ayrıca ortaya ani çıkan omurilik kaynaklı ağrılı kas kasılmalarının tedavilerinde, travma ve ameliyat sonrası oluşan ağrıların tedavilerinde de kullanılan bir ilaçtır.

1- Muscoflex Duo Jel Nedir?

Muscoflex, yetişkinlerle birlikte 16 yaştan itibaren, ortaya aniden çıkan omurilik kaynaklı ağrılı kas kasılmalarında kullanılan jel bir kreme denmektedir. Bunun yanında Muscoflex duo jel, asıl olarak kas gevşetici bir özelliğe sahip bir ilaçtır.

2- Muscoflex Duo Jel Ne İçin Kullanılmaktadır?

Muscoflex duo jel, burkulma, ezilme, spor yaralanmaları ve yumuşak doku travmalarında oldukça etkili bir ilaçtır. Ayrıca Muscoflex duo jel, aşağıdaki hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır;

  • Burkulma, ezilme gibi yumuşak doku travmaları ve spor yaralanmaları
  • İskelet ve kas sistemi hastalıkları
  • İnflamasyon, ağrı, kas zedelenmeleri ve gerginlikleri
  • Omurga zedelenmeleri
  • Eklemlerin kireçlenmesi
  • Eklem çevresindeki keselerin ve kasların iltihaplanması

Muscoflex Jel Ne İşe Yarar?

Muscoflex, kas gevşetici özelliğinden ötürü birçok rahatsızlıkta yaygın olarak kullanılmaktadır. Muscoflex duo jel, omurga odaklı rahatsızlıklarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun yanında travmalara ve ameliyat sonrası ağrılara iyi gelmektedir. Özellikle yumuşak doku zedelenmeleri ve spor yaralanmaları sonrası oluşan ağrılarda da oldukça başarılı bir ilaçtır.

Muscoflex duo jel, en çok spor sonrası ortaya çıkan ağrılarda, omurga ağrılarında ve eklem kireçlenmelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle bu 3 hastalıkta yoğun olarak tercih edilen muscoflex destekleyici olarak kullanılmaktadır.

Muscoflex Duo %0.25 + %1.16 Jel Nasıl Kullanılır?

Muscoflex duo jel, ağız içine uygulanmamalı ve yutulmamalıdır. Ağrılı bölgeye, deri yüzeyine yavaşça ovalanarak uygulanmalıdır. Ayrıca krem hasar görmüş cilt yüzeyine veya açık yaralara uygulanmamalıdır. Son olarak gözle temasından kaçınılmalı, fakat herhangi bir temas durumu yaşanırsa bol su ile gözler yıkanmalıdır. Eğer rahatsızlık durumu devam ederse doktorunuzla veya eczacınızla mutlaka iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Muscoflex Duo 75 mg/8 mg Nedir?

Bu tabletin muscoflex duo jel, muscoflex ampul, muscoflex kapsül gibi çeşitleri vardır. İlaç 10 ya da 14 adet tablet blister ambalaj şeklinde satışa sunulmaktadır. Bu ilaç ağız yoluyla alınmakta ve başka kullanım şekli bulunmamaktadır.

Her bir tablet yuvarlak, sarı renkli ve film kaplıdır. Tabletlerin etkin maddesinde 75 mg diklofenak sodyum ve 8 mg tiyokolşikosid bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan diklofenak, ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılanılırken; tiyokolşikosid, esas olarak kas gevşetici etkiye sahip olmaktadır. Son olarak Muscoflex jel krem eczanede satılmakta olup eczane dışında satışı mevcut değildir.

Muscoflex Duo Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi muscoflex’in içeriğinde bulunan maddelere karşı duyarlı olan kişilerde yan etkiler ortaya çıkabilir. Aşağıdaki yan etkileri gözlemlediğiniz takdirde muscoflex duo jel kullanımını durdurmanız gerekmektedir. Ardından derhal doktorunuzla iletişime geçmek ya da en yakın hastaneye başvurmak oldukça önem arz etmektedir.

Döküntü, kaşıntı, alerji sonucu boğazda ve yüzde şişme gibi aniden ortaya çıkan durumlar çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan herhangi biri mevcutsa, muscoflex’e karşı ciddi bir alerjiniz var demektir. Yan etkiler kategorilerde gösterildiği şekilde aşağıda sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın

10 kişide en az birinde görülebiliyor.

Yaygın

10 kişide birinden az, fakat 100 kişide birinden fazla görülebiliyor.

Yaygın olmayan

100 kişide birinden az, fakat 1.000 kişide birinden fazla görülebilyor.

Seyrek

 1.000 kişide birinden az fakat 10.000 kişide birinden fazla görülebiliyor.

Çok seyrek

10.000 kişide birinden az görülebiliyor.

Yaygın belirtiler:

  • Egzama
  • Kızarıklık
  • Deri döküntüsü
  • Kaşıntı
  • Dermatit

Seyrek belirtiler:

  • Bulantı
  • Kusma
  • Mide ağrısı
  • İshal
  • Uyku hali
  • Sıvı kabarcıklı deri döküntüsü
  • Kurdeşen dahil aşırı duyarlılık reaksiyonları
  • Deri ve mukoza üzerindeki şişmeler

Çok seyrek belirtiler:

  • Hırıltı, kısa kısa nefes alma veya göğüste sıkışma hissi 
  • Işığa karşı aşırı duyarlılık

Muscoflex Duo Kullananlar Yorumları

Muscoflex duo jel kullanıcıları genel olarak ilacın etkisini beğenmekte olduğunu ve kas ağrılarına oldukça iyi geldiğini belirtmektedir. Ancak kullanıcılar muscoflex tabletin yan etkilerinden fazlasıyla şikayetçi. Çoğunlukla mide ağrısı ve ishale sebep olan bu ilaç yan etkisinden dolayı kullanıcıları tarafından şikayet edilmektedir.