Bölge

Bitlis’in En Güzel Köyü Hangisi? Göz Alıcı Manzaralara Sahip Bitlis’in En Güzel Köyleri

Bitlis'te doğal güzellik ayrı bir şekilde öne çıkmaktadır. Peki ama Bitlis'in en güzel köyü hangisidir? Bitlis'in en güzel köyleri hangileri seçildi?

Abone Ol

Bitlis’in en güzel köyü, zengin doğal güzellikleri ile göz kamaştırıyor! Görenleri hayran bırakan ve tertemiz doğasıyla huzur bulacağınız en güzel Bitlis köyü, sessiz ve sakin bir köy havasına sahip.

Bitlis Köy İsimleri: Büyüleyen Güzelliğiyle 5 Bitlis’in En Güzel Köyü

En güzel Bitlis köyleri, hem yabancı hem de yerli tatilciler tarafından merak konusu olmakta. Cennetten bir köşeyi andıran bu köyler, ziyaretçilerine muhteşem anlar yaşatıyor! Sizin için şehri ziyaret ettiğinizde mutlaka görmek isteyeceğiniz 5 Bitlis’in en güzel köyü!

1 – Çeltikli Köyü

Geleneksel yöntemler ile çeltik ekimi yapılan bu köy, tarım arazileriyle oldukça ünlü. Ayrıca pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapan bu köy, ziyaret edilmesi gereken köylerin başında geliyor.

2 – Bitlis’in En Güzel Köyü | Hizan Köyleri

Bitlis'in Hizan ilçesinde yer alan köyler, hem kendilerine has güzellikleriyle hem de özellikleri ile oldukça beğenilmekte. Özellikle vadiler arasındaki yamaçlara kurulu olan ahşap direklerden ve taş duvarlardan yapılmış köy evleri, büyüleyici olmakta.

Bu nostaljik köyler her yıl düzenli olarak turist ağırlamaktadır. Benzersiz doğal güzelliklere ve tarihi zenginliklere sahip köyler, yeniden ziyaret etmek isteyeceğiniz yerlerden olacak. Uzuntaş ve Çayır köyleri, Hizan köyleri arasındadır.

3 – Kasrik Köyü

Bitlis’in en güzel köyü olarak nitelendirilen Kasrik; yemyeşil doğasıyla ve tarihiyle, şehrin kültürünü ve güzelliğini en güzel şekilde yansıtıyor. Bu harika ve güzide Kasrik köyünü ziyaret etmeden geçmeyin!

4 – Yelkenli Köyü

Bitlis'in yelkenli köyü, eşsiz manzaralara sahip alanlarıyla adeta doğa harikası bir yer olmakta. Siz de bu köyü ziyaret ederek, doğanın kucağında eğlenceli ve huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz!

5 – Bağarası Köyü

Mutki ilçesine bağlı Bağarası köyünün çok ilginç bir özelliği vardır. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin en uzun yaşayan insanları bu köyde olmakta. Tabiat güzellikleriyle ön plana çıkan Bağırası köyü, huzur bulacağınız pek çok köşeye sahip.

Bitlis'in En Büyük Köyü

Birbirinden güzel doğal ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken Bitlis'in en büyük köyü; Güroymak ilçesindeki Değirmen köyüdür.

Bitlis'in Kaç Tane Köyü Var?

Bitlis köyleri eski isimleri bulunmaktadır. Zaman içerisinde köy isimleri değişime uğramıştır. Son verilere göre Bitlis'te 334 köy bulunur.

Bitlis'in En Güzel İlçesi

Mutki, Bitlis'in en güzel ilçesi olarak seçilmiştir. Özellikle ilçenin mistik atmosferi, tarihi taş evleri ve etkileyici camileri; herkes tarafından beğenilmekte ve ziyaret edilmektedir.