Bölge

Çankırı’nın Neyi Meşhur? Çankırı’nın Kızı Neden Meşhur?

Türkiye'nin tuzu ile zengin şehri Çankırı'nın neyi meşhur? Gerçekten Çankırı'nın kızları meşhur mu? Çankırı kızlarının farkı ne?

Abone Ol

Çankırı, Çorum, Yozgat üçlüsünü duyan ve bilen herkes “Çankırı’nın neyi meşhur” sorusuna “uyanıklığı” olarak cevap veriyor. Geçmişten bugüne tuzu, tozu ve kızı ile meşhur bilinen Çankırı yemekleri ile de öne çıkıyor. Peki, Çankırı’nın kızı neden meşhur?

Çankırı’nın Kızı Neden Meşhur?

Hemen hemen her memleketin kızlarının bir fena olduğu söylenir. Denizlinin Kızı, Tozu ve Horozu meşhur olduğu söylendiği gibi İzmir’in kızları da çok güzel, ifadesi kullanılır. Peki, Çankırı kızları?

Geçmişten bugüne ispatlanmış ya da resmi olarak onaylanmış bir durum olmasa da şehre gelen yabancılar, Çankırı’nın kızlarının güzel olduğunu söylüyor.

Çankırı’nın Neyi Meşhur?

Kızı, Tuzu ve Tozu. Evet, Çankırılılar kızlarının, tuzlarının ve tozlarının meşhur olduğunu söylüyor. Fakat Çankırı mutfağını da göz ardı etmek olmaz. İşte, Çankırı’nın en güzel yemekleri:

·         Gözleme

·         Çullama

·         İri Hamur

·         Yazma Çöreği

·         Tava Çöreği

·         Tutmaç

·         Toyga

·         Tarhana

·         Cızlama

·         Höşmerim

·         Sarımsaklı Et Yemeği

·         Çerkeş Baklavası

·         Kızılcık Marmeladı

Çankırı'dan Hediyelik Eşya Olarak Ne Alınır?

Çankırı kaya tuzunun kaynağı olan şifalı bir şehirdir. Çankırı’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler ise genellikle tuz lambası ve kalıplar halindeki kaya tuzu ürünlerini tercih ediyorlar.

Kaya tuzu ürünlerinin yanı sıra Çerkeş baklavası ve kızılcık marmeladı gibi gıda ürünleri de bu önemli şehrin hediyelikleri arasında yerini alıyor.

Bakır ürünlerini seven bir yakınınıza hediye alacaksanız, Bakırcılar çarşısındaki yüzlerce farklı el işçiliğinden birini tercih edebilirsiniz.