Sağlık

Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı kalmak için altın tavsiyeler

Abone Ol

Grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıkların arttığı bu dönemde, ünlü doktor Dr. Mehmet Öz, 10 yıldır neden hasta olmadığını açıklıyor. İşte sağlıklı kalmak için uygulaması kolay ve etkili yönergeler.

Mevsim Geçişlerinde Sağlıklı Kalmanın Yolları

Mevsim değişiklikleri, birçok insanın sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmalarına neden oluyor. Ancak Dr. Mehmet Öz, sağlıklı kalmak için belli başlı rutinlerin sıkı sıkıya takip edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kırgınlık, halsizlik gibi belirtilerle vücut, kendimize daha fazla özen göstermemiz gerektiğini belirtir. Bu gibi durumlarda dinlenmek ve sıcak çaylar tüketmek faydalı olabilir.

Bitki Çaylarının Gücünden Faydalanın

Zencefil, kakule ve tarçın gibi bitkilerin bulunduğu çaylar, hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturabilir. Özellikle ıhlamur çayının gece içilmesi, kaliteli bir uyku için birebir.

Dr. Mehmet Öz, bağışıklık sistemini güçlendiren yiyeceklerin tüketilmesinin önemini vurguluyor. Özellikle zencefilin, anti-enflamatuar özellikleriyle hastalıklara karşı koruma sağladığını belirtiyor.

Meyve tüketiminin önemini anlatan Dr. Mehmet Öz, frenk üzümünde portakaldan daha fazla C vitamini bulunduğunu ifade ediyor.

Sofranızdan Eksik Etmemeniz Gerekenler

Sarımsak, kale marulu, nohut ve Brezilya cevizi gibi besinler, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve Dr. Mehmet Öz'ün de sofrasından eksik etmediği besinler arasında.

Soğuk hava su tüketimini azaltabilir, fakat Dr. Öz herhangi bir şey tüketmeden önce bir bardak su içmenin faydalarını vurguluyor.

Egzersizin faydalarına değinen Dr. Öz, yalnızlık hissinin de bağışıklık sistemini zayıflattığını belirtiyor. Bu nedenle sosyal aktivitelere katılmak ve meditasyon yapmak, ruh sağlığı için önem taşıyor.