Bölge

Giresun'un Türkiye İçin Önemi: Giresun Neden Önemli Bir Şehir?

Giresun’un Türkiye için önemi özellikle bu şehre gitmek isteyenler tarafından merak edilir. Giresun’un birçok özelliğinden bahsetmek mümkündür.

Abone Ol

Giresun denildiği zaman hemen hemen herkesin aklına fındık gelir. Çünkü bu şehir yalnızca ülkemizde değil uluslararası çapta fındık ile ünlüdür. Bu yüzden de şehrin sembolü haline gelmiştir. Ayrıca kirazın da buradan tüm dünyaya yayıldığına inanılır.

Giresun’un Türkiye İçin Önemi: Giresun’un Özellikleri Nedir?

Giresun Karadeniz Bölgesi’nde yer alan tarihi ve doğal güzellikleri ile kendisine hayran bırakan oldukça göz alıcı bir şehirdir. Karadeniz’e kıyısı bulunan bu şehrin komşuları ise; Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Ordu’dur.

Giresun isminin kökenine baktığımız zaman ise “Kerasus” kelimesinden geldiği görülür. Eski Türklerdeki ismi ise Vilayet-i Çepni’dir. 1397 yılında Türkmen Beyi tarafından fethedilerek Türk yurdu haline getirilmiştir. O tarihten bu yana da düşman işgaline uğramamıştır.

Giresun’un Nüfusu Kaçtır?

Giresun’un Türkiye için önemi denildiği zaman akla gelen bir diğer soru ise bu şehrin güncel nüfusunun kaç olduğudur. 2024 verilerine göre şehrin nüfusu 461.712’dir. Nüfusun %67’si ise şehrin merkezinde yaşamaktadır.