Bölge

İstanbul’un En Güzel Köyü Hangisi?

İstanbul’un en güzel köyü olarak nitelendirilebileceğiniz İstanbul 'a yakın bir çok köy vardır. Peki, İstanbul'a yakın köyler nelerdir?

Abone Ol

İstanbul’un en güzel köyü olarak nitelendirilebileceğiniz İstanbul'a yakın bir çok köy vardır. Peki, istanbul'a yakın köyler nelerdir? İşte o köyler;

Bir hafta sonu şehirden uzak daha huzurlu hissedebileceğiniz bir yer arayışında olabilirsiniz. Böyle bir durumda ulaşımın rahat olduğu veya meşhur doğası ile öne çıkan İstanbul'un köylerine göz atabilirsiniz. İstanbul’un köyleri haritası üzerinden doğal yaşamın tadını çıkarabileceğiniz köylere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Güzelliğiyle Büyüleyen 6 İstanbul’un En Güzel Köyü!

istanbul'un gezilecek köyleri yapacağınız kısa kaçamaklar için ideal alternatiflerdir. Doğa ile baş başa kalabileceğiniz ve keyifli vakitler geçirebileceğiniz İstanbul'un köyleri listesi şu şekildedir;

1 – Deniz Manzaralı Garipçe Köyü

Rumeli feneri ve Rumeli kavağı arasında yer alan köy keşfedilmeyi bekleyen nadir yerlerden biridir. Köyde esen ılık rüzgar eşliğinde keyifli yürüyüşler yapabilir ve güzel restoranlarında keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

2 – Doğal Güzelliğiyle Gökmaslı Köyü

Sıcak ve samimi bir ortam arayışındaysanız, Şile ilçesine bağlı olan bu köy tam size göre! Köyün hemen hemen her tarafında fındık ve meyve ağaçları bulabilir ve yerel üreticiler ile alışveriş yapabilirsiniz.

3 – Balıkçı Köyü Olan Poyrazköy

İstanbul’un en güzel köyü olabilecek köylerden biri, Beykoz’a bağlı olan bu köydür. Balıkçı köyü olarak bilinen köyde, özellikle yaz aylarında yüzmek, en iyi alternatiflerden biridir.

4 – Temiz ve Doğal Havasıyla Beğenilen Reşadiye Köyü – İstanbul’un En Güzel Köyü

Kendinizi şanslı ve değerli hissedebileceğiniz İstanbul’un en güzel köyü Reşadiye’dir. Köyde yanınızda yürüyen tavuklar, ördekler ve köpekler ile çocukluğunuz dair anılar ile iç içe bir vakit geçirebilirsiniz.

5 – Keyifli Bir Konaklama İçin İdeal Esenceli Köyü

İstanbul'un gizli kalmış ve İstanbul’un en güzel köyü olarak Esenceli köyü öne çıkar. Ormanın hemen içerisinde kurulmuş olan bu köyde, koyun ve kuzular serbest bir şekilde dolaşır. Özellikle kamp yapmak için en ideal yerlerden biridir.

6 – Eşsiz Manzaraya Sahip Hacıllı Köyü

İstanbul’un dibinde girişi ücretsiz bir köy arıyorsanız bu köye göz atabilirsiniz. Köyde doğal yürüyüş yapabilir ve kamp kurabilirsiniz. Köyde kaya tırmanışı gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

İstanbul’un Kaç Köyü Var?

İstanbul'un 151 köyü bulunur. İstanbul Avrupa Yakası köyler sayı olarak 64 tanedir. İstanbul Anadolu Yakası köyler ise 87 tanedir.

İstanbul’un En Güzel İlçesi

İstanbul'un yaşam kalitesi bakımından en güzel ve en yüksek olan ilçeleri; Kadıköy, Beşiktaş ve Fatih’tir.

İstanbul’un En Güzel Koyları

En güzel ve en sakin İstanbul koyları şu şekildedir;

·         Büyük liman koyu

·         Marmaracık koyu

·         Saklı koy

·         Kilimli koyu