Kars'ın en güzel köyü ve köyleri, tarihleri ve kültürleri ile tam bir medeniyet mekanlarıdır. Geçmişten günümüze bakıldığında birçok medeniyete ev sahipliği yapmış il; gezmeye doyamayacağınız köyleri ile oldukça ilgi çekici. İşte, Kars'ın en güzel köyleri...

Çeşitli Medeniyetleri Ev Sahipliği Yapmış Kars'ın En Güzel Köyü: İşte Kars'ın En Güzel 6 Köyü

Tarihi, doğal güzellikleri ve birbirinden etkileyici köyleri ile Kars, ülkemizin en önemli illerinden biridir. Peki, Kars’ın en güzel köyü olarak öne çıkan köyler hangileridir? İşte o köyler;

1 - Kars Selim Köyü

Kars'a bağlı Selim ilçesinin birbirinden güzel ve büyük manzaralara sahip 53 köyü bulunur. Bu köylerin her biri sakin ve huzurlu bir atmosfere sahiptir. Mutlaka Selim ilçesinin köylerini ziyaret ederek, bölge halkının sıcakkanlı insanları ile tanışabilirsiniz. Ayrıca en güzel Kars’ın köyü hangileri keşfedebilirsiniz!

2 - Kars Alçılı Köyü

Berdik köyü ismiyle de bilinen Alçılı köyü merkez ilçeye bağlı olmaktadır. Köyün sahip olduğu dağlık alanlar oldukça fazladır. İnsana huzur veren atmosferi ve tertemiz havasıyla, mutlaka görülmesi gereken köyler arasındadır.

3 - Kars Akbaba Köyü Tarihi

Kars’ın en güzel köyü olabilecek köylerden biri Akbaba köyüdür. Köyde bulunan Akbaba dağı ve Akbaba tünelleri oldukça ilgi çekicidir. Macera severler ve bu tarz yerlere ilgi duyanlar, Akbaba köyünü ziyaret etmelidir.

4 - Kars'ın En Güzel Köyü Ani Köyü

Kars’ın en özel köylerinden biri Ani köyüdür. Kültürel mirası ve tarihi ile öne çıkan köy, aynı adı taşıyan antik şehre ev sahipliği yapar. Köyü en meşhur hâle getiren ise, bu tarihi zenginlikleridir. Ani köyü en güzel Kars köyü olarak sayılabilir.

5 - Çıldır Gölü Köyleri

Birbirinden güzel ve sakin köyleri ile ünlü olan Çıldır gölü, Kars'ın en çok ziyaret edilen mekanlarından biridir. Çıldır gölü köylerinde hem kuş gözlemi yapabilir hem de balık tutarak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

6 - Halefoglu Köyü

Halefoğlu eski bir geçmişe dayanan Kars’ın en güzel köyü olarak nitelendirilebilir. Köy şehir merkezine oldukça kolay bir erişim sunar. Bu sayede yerli ve yabancı turistler, hem doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulur hem de köye sıklıkla ziyarette bulunur.

Kars in Kısa Tarihi

Kars adı, milattan önce 130-127 tarihleri arasında Kafkas dağlarının kuzeyinde bulunan Dağıstan’dan gelir. Dağıstan bölgesinden gelen Velentur boyuna bağlı Bulgar Türklerinin Karsak oymağından, Kars adı gelmektedir.

Benzer En Güzel Köyü Haberleri