Bölge

Kilis’in En Güzel Köyü Hangisi? Mutlaka Görmeniz Gereken Kilis’in En Güzel Köyleri

Kilis'te gezilecek yerler arayanlar için köyleri önemli bir rota oluşturuyor. Peki Kilis'in en güzel köyü hangisi? İşte, detaylar.

Abone Ol

Kilis’in en güzel köyü olarak sayılan bölgeler, birbirinden özel köşeleri ile herkesi büyülüyor! Ziyaretçileri tarafından keşfedilmeyi bekleyen en güzel Kilis’in köyü, doğal ve tarihi güzellikleriyle oldukça dikkat çekiyor.

Seyahat Tutkunlarının Vazgeçilmezi Olan 3 Kilis’in En Güzel Köyü!

Kilis’in tarihi ve doğal güzellikleri mutlaka görülmeye değerdir. Hatta bu şehir, zengin bir yemek kültürü de sunmaktadır. Türkiye’nin küçük bir şehri fakat farklı ülkelerin kültürlerine ev sahipliği yapan Kilis’in en güzel köyü hangisi merak ediyorsanız, işte cevabı;

1 – Elbeyli Köyleri

Kültürel ve tarihi açıdan özel bir yolculuğa çıkma fırsatı sunan Elbeyli köyleri, Kilis’in en güzel köyü olarak nitelendirebileceğiniz özelliklere sahiptir.

Sınıra yakın olan bu köyler, Türk ve Arap kültürünün etkileşimi neticesiyle eşsiz bir kültürel sentez oluşturmakta. Dolayısıyla bölgeye özgü yemekler oldukça çeşitli ve güzel! Ayrıca bu köylerin tarih kokan havası ve doğal dokusu, görsel bir şölen sunuyor!

2 – Musabeyli Köyleri

En güzel Kilis köyü olarak araştırma yaptığınızda şüphesiz Musabeyli köyleri karşınıza çıkacaktır. Gezmelere doyamayacağınız Musabeyli köyleri, benzersiz görünümü ve doğal ambiyansıyla içinizi ferahlatacak alanlara sahiptir.

Özellikle bu köylerde tarım ve hayvancılık yoğun şekilde yapılır. Fırlaklı köyü, bu noktada örnek olarak verilebilir. Tunç çağından kalıntılara sahip olan Belentepe köyü ise, bölgedeki köyler arasında en eski tarihe sahiptir.

3 – Kilis’in En Güzel Köyü | Polateli İlçesi Köyleri

Polateli ilçesinde yer alan köyler, hem yaşam koşulları hem de yemek tarzlarıyla Güneydoğu Anadolu'ya benzerdir. Yani ilçe genelindeki köylerde Güney Anadolu kültürü hakimdir. Fakat bu köylerin sınıra yakın olması Arap kültüründen de etkilenmelerine neden olmuştur.

Kültürel çeşitliliği ve tarihi en güzel şekilde yansıtan Polateli ilçesi köylerinizi ziyaret ederek, sizler de bu eşsiz yerleri keşfedebilirsiniz. Böylelikle büyük ve zengin kültürel mirasa çıplak gözle şahit olabilirsiniz!

Kilis Gezilecek Yerler Listesi

Her köşesi ayrı güzel olan Kilis’in doğal güzellikleri saymakla bitmiyor! Ayrıca Kilis’in tarihi ve turistik yerleri yıl boyunca yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor! İşte, o yerler!

  • Ravanda kalesi
  • Oylum höyük
  • Ulu cami
  • Şeyh Muhammed Bedevi türbesi
  • Hisar Çamlığı tabiat parkı
  • Şeyh Mansur türbesi
  • Salih efendi sokak
  • Pirlioğlu camii
  • Ruhizade konağı
  • Kilis sinagogu
  • Kilis çarşısı

Kilis’te Ne Yenir?

Yemekleri ile daha ünlü olan Kilis’te yemek yenilecek yerler oldukça fazla. Özellikle Kilis’in en meşhur yemeği, Kilis tavadır. Ayrıca eskili malhıta, lebeniye çorbası, mıkla, Kilis öccesi, patlıcan silkme, şıhıl mahşi, teşbüre ve kübbülmüşviyye; en leziz ve önemli diğer yöresel yemekleri arasındadır.