Bölge

Kocaeli'nin En Güzel Köyü Hangisi? Mutlaka Görmeniz Gereken Kocaeli’nin En Güzel Köyleri

Kocaeli'nin en güzel köyü olmaya aday birçok köy vardır. Türkiye’de Kocaeli'nin birbirinden güzel köyleri ve doğal manzaraları her geçen gün önem kazanıyor.

Abone Ol

İlçeleri, köyleri ve doğal güzellikleri öne çıkan Kocaeli, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri. Kocaeli'nin en güzel köyü ve doğal güzellikleri halen keşfedilmeyi bekliyor. İşte birbirinden güzel Kocaeli köyleri!

En Gözde Kocaeli'nin Köyleri: Kocaeli’nin En Güzel Köyü

Kocaeli'nin gelişmesi ile artık köylerde mahalle statüsüne geçmiştir. En güzel Kocaeli’nin köyleri kent merkezinin olanaklarına ve birbirinden doğal güzelliklere sahiptir. Peki, bu köyler hangileridir? İşte, bütün detaylar;

1 - İzmit'in En Güzel Köyü: Kocakaymaz Köyü

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı olan Kocakaymaz köyü, muhteşem görseli ile göz kamaştırıyor. Özellikle köyün aynı adı taşıyan göleti mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

2 – OSB Çevre Köyleri

Kocaeli’nin en güzel köyü olarak statü kazanan köyler arasında OSB köyleri yer alır. Özellikle bu köyler arsa ve yatırım içinde ideal yerlerdir.

3 - Balcı Köyü: Kocaeli'nin En Güzel Köyü

Kocaeli'nin en değerli olabilecek köylerinden bir tanesi Balcı köyüdür. Köy hem doğası, hem sakin havası hem de sıcakkanlı insanlarıyla sizi bekliyor.

4 - Akmeşe Köyleri

En güzel Kocaeli köyleri arasında şüphesiz Akmeşe köyü yer alır. Köyün görüntüsü kendine hayran bırakıyor. Ayrıca köy, temiz havası ve görseli ile oldukça şık!

Kocaeli'de Gezilecek Yerler Doğa Harikaları

İzmit’te gezilecek yerler doğa güzellikleri ile adından söz ettiriyor. Özellikle Sardala koyu kaç km. merak ediliyor. Koy, şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunuyor. Sardala koyu dışında mutlaka görülmesi gereken doğa harikaları şu şekildedir;

  • Cennet Havuzu
  • Pembe Kayalar
  • Kandırga Yaylası
  • Maşukiye
  • Ballıkayalar Tabiat Parkı
  • Yeniköy Yazlık Ilıcası
  • Karamürsel Plajı

Kocaeli'ye Yakın Gezilecek Yerler

Kocaeli’ye yakın gezilecek yerler arasında Bursa, Yalova, İstanbul, Karadeniz ve Marmara denizi gibi yerler yer alır.  Özellikle Marmara Denizi ve Karadeniz'in doğal güzelliklerini mutlaka görmelisiniz! Kocaeli’ni ziyaret ederek, bu güzellikleri keşfedebilirsiniz.