Bölge

Şanlıurfa’da Akraba Evlilikleri Yasaklanıyor mu? Kuzen Evliliği Yasaklanıyor mu?

Kötü Kan dizisinde gündeme gelen akraba evlilikleri yasaklanıyor mu? Genetik hastalıkları önlemek için 2025 yılında kuzen evliliği yasak mı?

Abone Ol

Kötü Kan dizisi konusu içerisinde de yer verilen, akraba evlilikleri ve sonuçları sosyal medyanın gündemine oturmayı başardı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı, kuzenlerin evlenip evlenemeyeceğini soruyor. Kuzen evliliği yasaklanıyor mu?

Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri Endişeli

Yıllardır akraba evlilikleri ile hayat kuran Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi halkı akraba evlilikleri ile ilgili gelecek haberi bekliyor. Sosyal medyada büyük bir ses getiren bu olayın temelinde aslında, geçtiğimiz yıl elde edilen veriler bulunuyor.

Şanlıurfa’da Kuzen Evliliği Yasaklanıyor mu?

Şanlıurfa, akraba evliliklerinin en yüksek oranda gerçekleştiği ilimiz. 2023 yılına %17.7 gibi yüksek bir oranda akraba evliliğinin gerçekleştiği Şanlıurfa’da “akraba evlilikleri yasaklanırsa” doğum oranlarının da düşeceği tahmin ediliyor.

Sosyal Medya Kullanıcılarından “Kuzen Evliliği Yasağı” Kararına Destek Geldi

Sosyal medyada “Kuzen evliliği” olarak da adlandırılan, “akraba evliliklerinin yasaklanacağı” haberine destek geldi. “Çok iyi oldu, SMA'lı çocuk sayısı artmıştı” gibi yorumların yapıldığı konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

SMA gibi genetik hastalıkların nesillerden nesillere geçmesine neden olduğu belirtilen akraba evlilikleri, yeni genetik hastalık türlerinin de oluşmasına neden oluyor.