Bölge

Malatya en uykucu iller arasında yer alıyor

Abone Ol

Tüm Türkiye çapında vatandaşların uykuya ne kadar düşkün olduğu belirlendi ve en "uykucu" şehirler listesi ortaya çıktı.

MZT'nin yayımladığı araştırma, İstanbul'u Türkiye'nin en çok uykuya düşkün ili olarak gösterdi. Gündüz trafiği, iş stresi ve yoğun yaşam temposuyla dolup taşan metropol, geceleri ise uykuya daha çok zaman ayırıyor. Bu durum, İstanbul'u, uykuya olan düşkünlüğünde listenin zirvesine taşıdı.

Malatya 5. sırasa yer aldı

Listede İstanbul'dan sonra Adana yer alıyor. Güneyin enerjik şehri Adana'nın da geceleri enerjisini uykuya ayırdığı belirlendi. Eski bir Selçuklu başkenti olan Kayseri, gündelik yaşamının yoğun temposına rağmen liste üçüncüsü oldu. Endüstriyel ve tarımsal açıdan gelişmiş bir şehir olan Sakarya, analizde dördüncü sırada yer alırken, Doğu Anadolu'nun merkezi Malatya'nın ise uykucu iller listesinde beşinci sırada yer aldığı görüldü.

Çorum da listeye dahil. Genellikle sakin ve huzurlu bir şehir profilinde olan Çorum, uykuya düşkünlüğüyle de dikkat çektiği ortaya çıktı ve bu listede altıncı sıradaki yerini aldı.

Batı Anadolu'da yer alan Uşak ve Karadeniz bölgesinin huzurlu şehri Rize, uykuya düşkünlükleriyle listeye dahil olurken, sonuncu sıradaki Bayburt ise, uykucu şehir olarak dikkat çekiyor.

Bilimsel çalışmalarda uykunun önemine vurgu yapılırken, bu araştırma, Türkiye'deki şehirlerin ne kadar uykuya düşkün olduğunu ortaya koyarak, çalışmalar için oldukça ilginç bir veri oluşturdu.

İşte en uykucu iller haritası