Doğu Anadolu'nun nadide incisi olan Malatya köyleriyle ve tarihiyle ilgi çekmeye devam ediyor. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan bu il, tropik bir havaya sahip.

Malatya'nın Meşhur Yerleri: Malatya'nın En Güzel Köyü

Malatya, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en sevilen illerinden biridir. Sizde Malatya’nın en güzel köyü ve köyleri ile bu özel ili keşfetmeye ne dersiniz? Gezmeye doyamayacağınız o köyler;

1 – Gözene Köyü

Malatyanin En Guzel Koyu Hangisi (5)

En güzel Malatya köyleri arasında yer alan Gözene, doğal güzellikleriyle büyülüyor. Aynı zamanda şehrin kendine has havasını yansıtan bu köy, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

2 – Bakımlı Köyü

Sunduğu eşsiz manzaralarla Malatya'nın köyleri arasında yer alan Bakımlı Köyü, Malatya'nın doğasını ve kültürünü yansıtıyor. Bu köy hâlen keşfedilmeyi bekliyor.

3 – Arguvan Köyü

Malatyanin En Guzel Koyu Hangisi (4)

Malatya'nın kültürel güzelliklerini ve iç içe yemyeşil yerlerini keşfetmek istiyorsanız, en güzel Malatya köyü olan Arguvan’ı ziyaret etmelisiniz. Sıcakkanlı insanları kadar lavantalarıyla ünlü bu köy, oldukça cezbedici!

4 – Gürpınar Köyü: Malatya’nın En Güzel Köyü

Belki de Malatya'nın en güzel köyü denildiğinde ilk akla gelen köylerden biri, Gürpınar’dır. Şelaleleri, köyün insanları huzurlu hissettiren atmosferi görenleri kendine hayran bırakıyor.

5 – Venk Köyü

Malatyanin En Guzel Koyu Hangisi (3)

Sahip olduğu Venk kilisesi köyün değerini artırıyor. Kiliseyi görmek ve köyün sıra dışı yerlerini keşfetmek isteyenler, mutlaka köyü ziyaret etmeden gitmiyor.

Malatya'nın En Güzel İlçesi

Doğasıyla kendine hayran bırakan Malatya'nın en güzel ilçesi, Darende’dir.

Malatya'nın En Güzel Yeri

Malatya'da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ancak bu yerlerin en özel ve güzeli Arslantepe Höyüğü’dür.

Malatya Merkez’de Gezilecek Yerler

Malatya’da gezilecek yerler şu anda açık olanlar sayı bakımından oldukça fazladır. Bazı yerlerin mutlaka görülmesi ve keşfedilmesi gerekir. Bu yerler;

  • Malatya Şire Pazarı
  • Malatya Hürriyet Parkı
  • Tohma Kanyonu

Malatya Gezilecek Doğal Yerler

Malatyanin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Birbirinden güzel doğasıyla Malatya'nın en güzel yerleri arasında, şu yerler yer alır;

  • Levent Vadisi
  • Orduzu

Malatya’da Gezilecek Sulu Yerler

Malatya'da sıcaktan bunalan insanlar tarafından sulu yerler tercih edilir. Tüm bu yerler arasında en çok ziyaret edilenler şu şekildedir;

  • Malatya Kudret Havuzu
  • Karakaya Barajı Gölü

Malatya’da Gezilecek Tarihi Yerler

Doğu Anadolu'nun en güzel illerinden biri olan Malatya’nın tarihi yerleri kendine hayran bırakıyor. Tarihi yerlerin en özelleri ise şöyle;

  • Malatya Arkeoloji Müzesi
  • Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı
  • Beşkonaklar

Malatya'da Ne Yenir?

Malatya'ya gelen kişilerin mutlaka yemesi gereken yemekler arasında; Gırık, kayısılı kavurma, kulak çorbası, kiraz yaprağı sarması, balık ve acılı ayran yer alır.