Tekirdağ, Trakya bölgesinde yer alan hem tarihi hem de doğal dokusuyla kendisine hayran bırakan bir şehirdir. Tekirdağ’ın meşhur yemekleri şehri gezenler için müthiş bir imkân sunmaya devam ediyor. Eğer siz de Tekirdağ gezilecek yerler listesi oluşturuyorsanız bu tatları mutlaka deneyin.

Peki Tekirdağ’ın neyi meşhur? En ünlü Tekirdağ yemekleri hangileri? İşte, Tekirdağ yöresel yemekleri…

Tekirdağ Köftesi

Tekirdagin Neyi Meshur En Sevilen Tekirdag Yemekleri (9)

Listemize Tekirdağ’ın en meşhur yemeği olan Tekirdağ köftesi ile başlayalım. Türkiye’nin farklı bölgelerinde denemiş olsanız da bu köfte sizi etkileyecek! İçerisindeki malzemeler ile değişik bir lezzet olduğunu söyleyebiliriz.

Pireşe

Tekirdagin Neyi Meshur En Sevilen Tekirdag Yemekleri (8)

Hamur işi olan Pireşe mısır unu ile elde ediliyor. Mısır unu ile yapılan bu tarifte pırasa başta olmak üzere farklı yeşilliklerin de tarife dahil edildiği biliniyor.

Damat Paçası

Tekirdagin Neyi Meshur En Sevilen Tekirdag Yemekleri (7)

Yufkalardan elde edilen bu tarifte yufkalar ıslatılır ve üst üste dizilir. Tavuk suyu ile ıslatılan yufkaları arasına ve üstüne didiklenen tavuk eti serpiştirilir. En üstüne dilerseniz yoğurt ve eritilmiş yağ döktürerek en meşhur Tekirdağ yemekleri deneyimi yaşayabilirsiniz.

Papaz Mancası

Tekirdagin Neyi Meshur En Sevilen Tekirdag Yemekleri (6)

Rumeli mutfağı esintileri taşıyan Papaz Mancası aslında bir ana yemek değil, mezedir. Yemeklere eşlik eden bu mezede közlenmiş patlıcan, maydanoz, dereotu, domates, salatalık ve sarımsak gibi yiyecekler kullanılıyor.

Hayrabolu Tatlısı

Tekirdagin Neyi Meshur En Sevilen Tekirdag Yemekleri (5)

Meşhur Tekirdağ tatlıları arasında Hayrabolu yer alıyor ancak bu tatlı biraz farklı gelebilir. Dıştan bakıldığında Kemalpaşa tatlısı gibi gelse de içerisinde tuz, peynir, irmik ve un kullanılıyor. Bu lezzetlerin birleşmesiyle nasıl tatlı oluşur demeyin inanın denediğinizde unutamayacaksınız!

Kandilli Mantı

Tekirdagin Neyi Meshur En Sevilen Tekirdag Yemekleri (4)

Tekirdağ’ın neyi meşhur, Tekirdağ’da ne yenir yazımıza Kandilli Mantı ile devam edelim. Edirne ile paylaşılamayan bu lezzet aslında bir mantı türüdür. Adını tamamen sahip olduğu şekilden almaktadır. İçerisinde ise tavuk eti, kaz ya da yaban ördeği kullanılabilir.

Peynir Helvası

Tekirdagin Neyi Meshur En Sevilen Tekirdag Yemekleri (3)

Eğer Trakya’ya yolunuz düştüyse Tekirdağ’da peynir helvası yemeden şehirden ayrılmayın. Kendine has tadı ve yapısıyla ünlü bir helva çeşididir. 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘Coğrafi İşaretli Yiyecek’ kategorisine dahil edildi.

Bulama

Tekirdagin Neyi Meshur En Sevilen Tekirdag Yemekleri (2)

Son olarak Tekirdağ’ın neyi meşhur listemize Bulama’yı ekleyelim. Bulama; beyaz helva ya da köpük helvası olarak da adlandırılıyor. Tatlı yapısını üzüm pekmezi ve çöven otuna borçlu. Saatlerce karıştırılarak elde edilen bu helva yürü Rumeli bölgesinde de kullanılıyor.

Artık siz de Tekirdağ’ın neyi meşhur ya da en ünlü Tekirdağ yemekleri neler biliyorsunuz. Dilerseniz bu yazımızı sevdiklerinizle paylaşarak bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Bizimle paylaşmak istediğiniz Tekirdağ yöresel yemekleri mi var? O zaman hemen yorumlarda belirtin, listemize ekleyelim!

Farklı bölgeler konusunda bilgi almak isterseniz de Trabzon’un Neyi Meşhur? En Sevilen Trabzon Yemekleri yazımıza bakabilirsiniz.