Osmanlı yazıtlarında yer edinen Van Gölü canavarı dönem dönem gündeme gelmeye devam ediyor. Canavar olduğu düşünülen görüntülerin yaygınlaşması en temel sebeplerden birisi haline geliyor.

Çok eski zamanlarda varlığından bahsedilen Van Gölü canavarı tekrar Vanlılar tarafından kaleme alındı. Peki bu iddiaların sebebi nedir? Van Gölü canavarı gerçek mi, hangi görüntüsü çekildi?

Teknolojik Gelişmeler İddiaları Diri Tutuyor

Günden güne gelişen teknoloji ile beraber farklı görüntüler sosyal medyaya servis ediliyor. Öyle ki Van Gölü çevresinde yer alan yerel kişiler ya da turistler tarafından görüntü ve videolar yayılıyor.

Dönem içerisinde denk gelen bu görüntülerin ortaya çıkmasında teknolojik gelişmeler etkili oluyor. Geçmiş yıllarda dile getirilse de kamera olmamasından dolayı görüntülemeyen Van Gölü canavarı görüldü mü, gerçek mi iddiaları bu yüzden diri kalıyor.

Tekrar Gündeme Geldi, Vatandaş Van Gölü Canavarını Kaydetti

Van Gölü Canavarı gerçek mi değil mi tartışması sürmeye devam ediyorken bir vatandaş tarafından yeni görüntüler yayınlandı. Gündeme tekrar gelen Van Gölü canavarı merak edilmeye başladı.

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı olan Akdamar Adası’nda vatandaş tarafından kaydedilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü! Suda bir cismin hareket ettiğini gören vatandaş takip ederek fotoğraf çekti.

İşte o fotoğraf…

Van Golu Canavari Geri Dondu