Van'ın en güzel köyü; Van Gölü’nün kıyısında muhteşem manzaralar sunuyor. En güzel Van köyü hangisi merak ediyorsanız takipte kalın!

Van'ın Köyleri: Van'ın En Güzel Köyü

Van’ın güzel köyleri tabiatı ve tarihi ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Şehirde mutlaka görülmesi gereken köyler şöyle;

1 - Kasımoğlu Köyü

Van ilinin Tuşba ilçesinde yer alan Kasımoğlu Köyü, ilin en etkileyici köylerinden biri. Köy Van Gölü’nün hemen kıyısında yer alıyor.

Vanin En Guzel Koyu Hangisi (2)

2 - Van'ın En Güzel Köyü İnköyü

Türkiye’de Van ilinin Gevaş ilçesine bağlı olan köy, Van merkezine yaklaşık 88 km uzaklıkta. Van'ın en mükemmel köylerinden biri. Özellikle ilkbaharda ve sonbahar mevsimlerinde köy kendine hayran bırakıyor.

3 – Aşağıkaymaz Köyü

Van'ın doğal zenginliklerini ve tarihi dokusunu öne çıkaran köylerinden biridir. Köyde alabalık tesisleri ve bulunur.

4 – Alaköy

Van'ın en güzel köyü olarak görülen köylerden biri diğeri de, Alaköy’dür. Burada Türkiye'nin mavi bayraklı ilk barajı bulunur. Köy, Mollakasım halk plajı yanında kavunları ile de ünlüdür.

Vanin En Guzel Koyu Hangisi (3)

5 - Çatakdibi Köyü

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çatakdibi köyü, tarihi yapıları yoğun olan bir köydür. Bu köy Zortul köyü olarak da bilinir. Zortul Kümbeti köyün en ünlü yapısıdır.

6 - Yavuzlar Köyü

Başkale ilçesine bağlı olan Yavuzlar Köyü; doğal manzaralarıyla meşhur olan bir köydür. Her sene düzenli şekilde ziyaretçi ağırlayan köy, Kapadokya'nın fragmanını andırıyor.

7 - Çiçekli Köyü

Van Edremit ilçesine bağlı bir köy olan Çiçekli; ilin en renkli köylerinden biri. Van'ın en güzel köyü olarak öne çıkan köy, harika manzaralara sahip.

Vanin En Guzel Koyu Hangisi (1)

8 - Görecek Köyü

Doğu Anadolu'nun en güzel şelalesi olan Muradiye şelalesi, Görecek Köyü sınırları içerisindedir. Muradiye ilçesine yaklaşık olarak 16 km uzaklıkta bulunan köyü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

9 - Karagündüz Köyü

Erçek Gölü’nün kıyısında bulunan Karagündüz köyü; ilkbaharda harika bir manzaraya sahip. Köyü ziyaret ederek bu doğal güzellikleri yakından görebilirsiniz.

10 – Van’ın En Güzel Köyü Erçek Köyü

Van ilinin İpekyolu ilçesine bağlı bulunan Erçek köyü, güzel ve hoş bir göl manzarası ile bütünleşiyor. Doğa severlerin mutlaka görmesi gereken köylerden biri.

Van'ın En Zengin İlçesi

Van ilinin en zengin ilçesi Edremit’tir.

Van'ın En Güzel İlçesi

Van’ın en güzel ilçeleri genel olarak bilinen tarihi yapıları ve kültürel zenginlikleri ile oldukça dikkat çekici. Yapılan değerlendirmelere göre şehrin en güzel ilçesi, Erciş’tir.

Van'ın En Lüks Semti

Yeni yapılan konutları ile modern bir görünüme kavuşan Halilağa ve Selimbey mahalleleri, Van ilinin en lüks semtleridir.

Van'ın En Güzel Yeri

Van'da gezilecek yerler arasında ilk sırayı Akdamar Adası alır.