Bölge

Zonguldak gezilecek yerler: Zonguldak'ta gezilecek 22 yer

Abone Ol

Batı Karadeniz Bölgesi'nin saklı cenneti Zonguldak, maden ocaklarıyla adından söz ettiren bir şehrimizdir. Türkiye'nin en zengin taş kömürü madenlerini barındırması, Zonguldak'a değerini oldukça artıran özel bir özetidir. Ancak maden yataklarının yanı sıra, derin tarihi geçmişi ve farklı kültürel izlerle dolu oluşu, bu karadeniz kıyısında yer alan elmasın değerini daha da yükseltir.

Zonguldak, tıpkı bir tarih kitabı gibi, çeşitli uygarlıkların yaşam izlerini bünyesinde barındırıyor. Bu ilginç tarihi mozaik, şehrin dokusunu oluştururken, eşsiz doğal güzellikler, ziyaretçilerine nefes kesici bir manzara sunmayı sürdürüyor. Yeşilin ve mavinin buluştuğu bir tablo sunan Zonguldak, göz alıcı gölleri, muhteşem plajları, dingin parkları ve mistik mağaralarıyla, tam bir doğa harikasıdır.

Zonguldak'ta rahatlıkla gezebilmek ve tüm güzelliklerini keşfetmek için 2 ila 3 gün yeterli olacaktır. Şehri en iyi şekilde gezmenin yanı sıra, huzur dolu bir şekilde vakit geçirebilmek için bu süre idealdir.

Zonguldak'ı ziyaret etmek için en uygun zaman dilimi ise ilkbahar ve yaz aylarıdır. Bu dönemde, şehrin bütünüyle uyumlu şekilde harmanlanmış yeşil ve mavi tonlarının tadını çıkarabilir, doğanın ve tarihin izlerini takip edebilirsiniz. Bu nedenle Zonguldak, ilkbahar ve yazın kaçırılmayacak tatil duraklarından biri haline geliyor.

Zonguldak gezilecek yerler listesi

*Cehennemağzı Mağaraları
*Gazi Alemdar Gemisi Müzesi
*Gökgöl Mağarası
*Filyos (Tios) Kenti
*Kapuz Plajı 
*Zonguldak Kent Ormanı
*Harmankaya Şelaleleri 
*Filyos Kalesi
*Bastoncular Çarşısı 
*Bostandüzü Ormaniçi Dinlenme Alanı
*Karadeniz Ereğli Müzesi 
*Ilıksu Plajı
*Kozlu Kilisesi
*Orhangazi Cami / Ayasofya Kilisesi 
*Uzun Mehmet Anıtı
*Çanakçılar Özel Etnografya Ve Arkeoloji Müzesi
*Gümeli Tabiat Alanı 
*Yeni Cami
*Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı
*Dirgine Çayı Rafting Parkuru
*Krispos Anıt Mezarı