Düzce’nin Türkiye için önemi burada yaşayan insanlar ve buraya gelmeyi düşünen turistler tarafından merak edilir. Düzce tarih boyunca bağlı olduğu ülkeler için çeşitli öneme sahip olan illerden biri olmuştur.

Osmanlı İmparatorluğuna baktığımız zaman bu ilden askeri destek sağlandığını rahatlıkla görebiliriz. Ayrıca Erzurum, İstanbul ve Sivas gibi şehirlerden ulaşımı sağlan bir şehir konumunda oldu. Batı Karadeniz’de bulunan Düzce’de birçok yayla, göl ve akarsu gibi doğal güzellikler bulunur. Bu yüzden yerli ve yabancı oldukça fazla turist çeken bir bölgedir.

Düzce'nin Türkiye İçin Önemi: Düzce’nin Özellikleri Nelerdir?

Batı Karadeniz’de bulunan Düzce’nin 22 km uzunluğunda kıyı şeridi bulunur. Birbirinden güzel kumlu plajları da dinlenmek ve kafa dağıtmak için oldukça ideal bir ortamdır. İlin genel yüzölçümü 2492 kilometre kare iken il merkezinin yüzölçümü 710 kilometre karedir. İl statüsüne ise Süleyman Demirel zamanında gelmiştir.

Düzce’nin Neyi Meşhur?

Duzcenin Turkiye Icin Onemi Duzce Neden Onemli Bir Sehir (1)

Ülkemizde her ilin öne çıkan bazı lezzetleri vardır. Bu lezzetleri görünce direkt o şehir akla gelir. Düzce’nin de kendine has birçok yemeği bulunur. Düzce’nin Türkiye için önemi denildiği zaman söz konusu yemekler akla gelir. Bu yemekleri Düzce’yi ziyaret sırasında muhakkak tatmak tavsiye edilir. Bahsedilen lezzetler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Düzce köftesi
  • Akçakoca mancarlı pide
  • Balık ve fındık helvası
  • Şeker kamışı pekmezi
  • Dağ çileği
  • Akçakoca melengüçceği tatlısı

Düzce’nin Güncel Nüfusu Kaç?

Düzce’nin 2024 yılındaki kayıtlara göre güncel nüfusu 409.865’dir. Erkek nüfusunun 204.734 olduğu açıklanırken kadın nüfusunun 205.131 olduğu açıklandı. Bu verilere göre Düzce’nin nüfusunda %11’lik bir artış gözlemlendi.