Aktar esnafı Sibel Şahin, kış çayı satışlarının yoğunlaştığını belirterek, boğaz ağrısı ve iltihap gibi rahatsızlıklara iyi gelen karışımın, doğal içeriğiyle dikkat çektiğini söyledi.

Kış Çayına Yoğun İlgi

Eskişehir’de kış mevsiminin etkisini hissettirdiği bugünlerde, sağlık açısından faydalı olduğu düşünülen kış çayına talep arttı. İçerisinde ada çayı, mersin yaprağı, hatme çiçeği, altın otu, gül yaprağı, ebe gümeci, nar kabuğu, portakal kabuğu ve atom küp gibi doğal bitkiler bulunan karışım, özellikle grip ve nezle gibi hastalıklarla mücadelede tercih ediliyor.

Aktar esnafı Sibel Şahin, kış çayının hazırlanışıyla ilgili bilgi vererek, “Kış çayı bardağa bir tutam atılarak, üzerine sıcak su ilave ediliyor. 10 dakika bekletildikten sonra tüketiliyor. İsteğe göre içerisine bal da eklenebilir” ifadelerini kullandı.

A W366099 02

"Kış Döneminde Daha Fazla Tüketiliyor"

Kış çayının faydalarından bahseden Sibel Şahin, şunları söyledi:

"Kış çayı çok fazla satılan bir ürün. Biz de vatandaş gibi çok fazla tüketiyoruz. İçeriğinde ada çayı, mersin yaprağı, hatme çiçeği, altın otu, gül yaprağı, ebe gümeci, nar kabuğu, portakal kabuğu ve atom küp bulunuyor. Çok şifalı olduğuna inanılan bir karışım. Özellikle kış döneminde daha fazla tüketiliyor.

Boğaz ağrısı, iltihap, grip ve nezle durumlarında içiliyor. Boğazı yumuşattığı gibi balgam sökmeye de yardımcı oluyor. Kullanımı oldukça basit: Bardağa bir tutam atıp, üstüne sıcak su döküyorsunuz. Sonrasında üstünü kapatıp 10 dakika bekletiyorsunuz. Çaydanlıkta kaynatmaya gerek yok, demleme usulüyle hazırlanıyor ve böylelikle rahatlıkla tüketilebiliyor."