Yaz dönemlerinde Sinop’ta tatil yapanların sayısı giderek artıyor. Karadeniz’in gizli cennetlerinden olan Sinop sadece yaz değil, kış döneminde de çok seviliyor.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte gezi rotaları düzenleniyor. Peki Sinop’ta kışın gezilmesi gereken yerler nereler? Sinop’ta kış nasıl geçer, mevsim nasıldır?

Sinop’ta Kışın Gezilecek Yerler Listesi

Çok soğuk olmamakla birlikte Sinop’ta kışın gezilebilecek yerler oldukça fazladır. Genel olarak tarihi, doğal güzellikleri ile siz de bu alanlara göz atabilirsiniz.

1 – Gerze Tarihi

Sinopta Kisin Gezilecek Efsane Yerler (4)

Gerze Sinop’un en güzel ilçesi olarak seçilmiştir. Bu alanda eski tarihi dönemlerden kalma yerler bulunmaktadır. Kapalı alanlar olmasından ötürü rahatlıkla gezebilirsiniz. Diğer taraftan araç ile ulaşım yaparak Karadeniz’in keyfini çıkarabilirsiniz.

2 – Şahin Tepesi

Sinop manzarasını en iyi şekilde görmek isterseniz ve yaz-kış fark etmiyorsa Şahin Tepesi’ne çıkabilirsiniz. Şahip Tepesi Sinop merkezde yer alır. Özel araçlar ile tepeye çıkmak kolaydır. Yalnız fotoğraf video çekmek isterseniz kalın giyinmeye önem göstermelisiniz.

3 – Sinop Tarihi Cezaevi

Kapalı alanlarda kışın gezmek kolay olacağından listenize Sinop Tarihi Cezaevini ekleyebilirsiniz. Tamamen kapalı olmasa da açık bir alan olmadığı için gezilmeye uygun olacaktır. Yine de kalın ve dikkatli giyinmeye özen göstermelisiniz.

Sinopta Kisin Gezilecek Efsane Yerler (3)

4 – Sinop Arkeoloji Müzesi

Müzeler şehir ve ülke tarihi hakkında sayısız bilgi vermektedir. Sinop Arkeoloji Müzesi bu açıdan gezip görebileceğiniz alanlardan birisi. Sabah 08.30 akşam 17.00 arası müzede gezilebilir. Giriş ücretleri döneme göre değişebileceği gibi 25 TL’dir.

5 – Sinop Kalesi

Milattan önce 7.yüzyılda kurulan ve Bizans, Roma tarafından kullanılan yerlerden birisidir. Anadolu Selçukluları tarafından tadilat edildiği bilinir. Kale toplamda 25 metre uzunluğunda ve üç metre genişliğinde olup 2013’te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenmiştir.

6 -Balatlar Kilisesi

Sinopta Kisin Gezilecek Efsane Yerler (2)

Sinope Koimesis Kilisesi olarak kaynaklarda adı geçen bu yapı Bizans döneminden kalmadır. Milattan sonra 660 yılında meydana getirilen bazilikadır. 6-7.yüzyıllar arasında kilise sonrasında ise tahıl deposu olarak da kullanılmıştır. Bu alana göz atabilirsiniz.

7 – Pervane Medresesi

Selçuklu Veziri Muinüddin Süleyman Pervane tarafından yaptırılmıştır. 1262 yılında Sinop’un tekrar alınmasından sonra anı için yapılmıştır. İçinde Pervaneoğulları’nın son hükümdarı Gazi Çelebi ve kızının kabri de bulunmaktadır.

8 – İnceburun Feneri

Sinopta Kisin Gezilecek Efsane Yerler (1)

Kışın Sinop’ta gezilecek yerler arasında olmasını pek önermesek de hava güzelse şansınızı deneyebileceğiniz yerlerden birisidir. İnceburun Feneri, Karadeniz’in uç kısmında yer almaktadır. 1862 yılından beri yer alan bu fenerin konumu Türkiye’nin en kuzey noktası olarak da bilinmektedir.

Kışın Sinop’ta Nasıl Geçer?

Sinop Karadeniz’de yer alan bir şehirdir. Bundan dolayı yağışların bol olduğu söylenebilir. Ancak Karadeniz iklimi kışların ağır olduğu bir anlamına gelmez. Kış mevsimi çok rüzgarlı, yağmurlu ve kısmen kar yağışlı geçer. Ekstra soğuklar yaşanmaz.