Sivas'ın en güzel köyü, şehrin tarihini ve kültürünü en iyi şekilde yansıtıyor. Hâlen keşfetmeyi bekleyen Sivas köyleri, birbirinden güzel manzaralara sahip.

Sivas görülmeye değer saklı cennetlerden biri. Bu şehir içerisindeki eşsiz güzelliklere sahip alanları, köyleri ve tarihi ile ziyaret edenlerde hoş bir izlenim bırakıyor. İl merkezini ziyaret ettiğinizde mutlaka köylerini, ilçelerini ve doğal güzelliklerini görmelisiniz!

Gezmeye Doyamayacağınız Sivas Köyleri: Sivas'ın En Güzel Köyü

En güzel Sivas köyleri hem eşsiz güzellikleri, hem temiz havası hem de tarihi ile son derece muazzam. Gezmeyi doyamayacağınız Sivas'ın güzel köyleri şu şekilde;

1 – Hafik Pusat Köyü

Sivasin En Guzel Koyu Hangisi (3)

Muhteşem manzaralı ve doğal güzellikleri ile tam bir tatil köyü havasını taşıyan Pusat köyü, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Bu köy sular altında kalmış ve daha sonra tekrar kurulmuştur.

2 - Sivas'ın En Güzel Köyü | Koyulhisar İlçesi Kızılelma Köyü

Sivas'ın en güzel köyü Koyunhisar ilçesine bağlı olan Kızılelma köyüdür. Bu köy doğa ile iç içe muhteşem bir görünüme sahip. Kızılelma yaylalarına yapılan festivaller oldukça dikkat çekici.

3 - Çırçır Kaledes Köyü

Sivasin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Geleneksel Türk köy yaşamı, huzurlu bir atmosfer ve gürültüden uzak sakin bir zaman geçirmek istiyorsanız, Kalades köyünü mutlaka görmelisiniz.

4 - Yolkaya Köyü

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bulunan Yolkaya köyü, şelaleleri ve doğa yürüyüşleri ile muazzam bir yer. Sivas merkeze yaklaşık olarak 90 km uzaklıktadır.

5 – Zara İlçesi Canova Köyü

Sivasin En Guzel Koyu Hangisi (1)

Sivas merkeze yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta bulunan Canova Köyü, Sivas'ın en güzel köyü olabilecek eşsiz güzelliklere sahip. Köyde yapılan şenlikler, köyün içinden geçen Kızılırmak nehri köye farklı bir atmosfer katıyor.

Sivas'ta Gezilecek Yerler

Kültürü, tarihi ve görülecek yerleri ile Türkiye'nin en sevilen illerinden biri Sivas’tır. Sivas'a seyahat ettiğinizde görmeniz gereken yerler arasında göller, türbeler, çarşılar ve camiler yer alır. İlin en gözde mekanları ise şöyle;

  • Gökpınar Gölü
  • Tödürge Gölü
  • İzzettin Keykavus Türbesi
  • Tarihi Taş Han Çarşısı
  • Sivas Ulu Camii
  • Bürücüye Medresesi
  • Şuğul Vadisi